A Renault Thalia a hobbitelkek felől (az egykori 54-esen) érkezett a főúthoz. Minden bizonnyal megpróbált áthajtani az 54-esen az autópálya felhajtója felé, de összeütközött egy Jakabszállás felől érkező kamionnal. Az ütközéstől a Thalia megpördült, ekkor csapódott neki az oldalával egy másik, Kecskemét felől érkező teherautónak.

A teherautó letért az útról és rászaladt a jobb oldali szalagkorlátra. Az ütközés ereje a Renault-t a B-oszlopnál szinte kettéhajtotta.

A Thaliát vezető 77 éves csávolyi férfi a helyszínen életét vesztette. Más nem sérült eg a balesetben, melynek pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A helyszínelés idejére az 54-es főutat az autópálya csomópontnál lényegében lezárták, viszont a forgalmat felváltva átengedik a rendőrök egy füves területen keresztül. Az autósok a hobbik felé nem tudnak kerülni.

A balesethez siető helyszínelők is karamboloztak

Egy, a halálos balesethez siető, megkülönböztető jelzést használó rendőrautót is baleset ért hétfőn reggel. A szirénázó rendőrautó – melyben a baleseti helyszínelők ültek – a nagykörút és a Batthyány utca kereszteződésében ütközött egy Suzukival, mely nem adott elsőbbséget a megkülönböztető jelzést használó rendőröknek.

HOZZÁSZÓLOK

Please enter your comment!
Please enter your name here